Jan van den Brink

jan2

  • Eigen stijl op doek of paneel in olieverf.
  • Het werk is vrijblijvend te bezichtigen in mijn expositieruimte.
  • De schilderijen op deze site zijn olieverf-schilderijen op linnen.

Jan van den Brink studeerde voor architect aan de Academievoor de Bouwkunst te Amsterdam. Als architect heeft hij vele gebouwen ontworpen. Daarnaast was hij auteur van cursussen voor schriftelijk onderwijs op zijn vakgebied.

Nu wijdt hij zich nog uitsluitend aan de schilderkunst; waarin vaak zijn achtergrond als architect terug te vinden is. Hij maakt reizen over de hele wereld, waardoor hij telkens weer bijzondere composities op het doek maakt. Onmogelijke figuren maken meestal onderdeel uit van zijn schilderijen.

Zijn werk is niet vernieuwend; maar vaak een onwerkelijke, surrealistische situatie, met een vette knipoog naar de wereld. Bij hem lijkt het onmogelijke heel normaal. Waar de werkelijkheid ophoudt, gaat de fantasie verder.

“Hij heeft zowel kennis van oude beschavingen als van de kunsthistorie; wanneer dit ook nog gepaard gaat met een vakkundige fijnschildertechniek en een uitstekend gevoel voor kleur en compositie, dan kan het niet anders of het levert fraaie stukjes schilderkunst op”(citaat uit een krantenrecensie van een kunstcritica)

“Ik schilder, als er niets anders op het programma staat, elke dag van 8.30 tot 16.00 uur, ook in de weekenden. Ik heb erg veel plezier in mijn werk en vind het fijn als anderen mijn werk waarderen. Iets maken of scheppen dat niet bestaat, is altijd mijn drijfveer geweest in de architectuur maar ook in het maken van schilderijen”.


Velduil 7
7827 GT Emmen - Holland
tel. 0591- 632868
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Links

www.bea-riksen.nl